Відділ освіти, молоді та спорту Ратнівської РДА
Головна | | Реєстрація | Вхід
 
Субота, 11.05.2024, 07:07
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Форма входу
Пошук
Календар
«  Вересень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 541
Головна » 2013 » Вересень » 5 » «Диверсифікація постачання енергоресурсів є однією зі складових захисту національних інтересів України»
14:46
«Диверсифікація постачання енергоресурсів є однією зі складових захисту національних інтересів України»

    «Диверсифікація постачання енергоресурсів є однією зі складових захисту національних інтересів України», - наголошує Президент Віктор Янукович під час інтерв’ю українським телеканалам

 

     Питання економії природного газу, знаходиться на особливому контролі у Президента України, про що й шла мова на зустрічі з журналістами провідних засобів мосової інформації, зазначив Тимофій Новік. Тому вкрай актуальним постає питання щодо пошуку альтернативних видів палива, переведення котелень, що опалюють соціальні об’єкти та житлові будинки, на значно дешевші види палива, зокрема, на паливні брикети та пілети.

 

      Крім того, за словами Президента, вже є істотні результати від реалізації програми імпортозаміщення. «Імпортні товари, імпортне обладнання, імпортну сировину ми заміщуємо нашими національними ресурсами і виробами. Газ заміщуємо вугіллям».

      На Ратнівщині протягом 2010-2013 років було встановлено 26 твердопаливних котлів на суму більше 2,5 млн грн, виділених з державного, місцевого бюджетів, а також за рахунок благодійних організацій.  Майже всі встановлені котли опалюють заклади соціальної сфери.

      Загалом протягом останніх чотирьох років на заходи енергозбереження в бюджетній сфері нашого району спрямовано більше 10 млн грн.                                                               

      Зокрема, в 2013 р. було замінено 77 вікон на енергозберігаючі в НВК с. Заліси (21 вікно), НВК с. Гута (14 вікон), НВК с. Млинове (28 вікон), ЗОШ № 2 смт. Ратне (в приміщенні їдальні замінено 14 вікон). Котельне господарство навчальних закладів  становить  46 котелень, які на сьогоднішній день готові до роботи в опалювальний сезон 2013-2014 років, за винятком проведення  технологічно-запланованих вимірів та наладок технологічного господарства котелень. Поряд з цим тривають роботи по встановленню другого твердопаливного котла у НВК № 1 смт. Ратне. На сьогоднішній день заклади освіти району вже забезпечені твердим паливом на 50 %  до потреб опалювального сезону, на що  витрачено 989 тис. грн.

      Президент   України Віктор Янукович зазначив: «Диверсифікація постачання енергоресурсів є однією зі складових захисту національних інтересів України». Завдяки впровадженню енергозберігаючих заходів, споживання природного газу бюджетними закладами району у 2012 році, порівняно з 2009 роком, скоротилось на 45%.

      Глава держави наголосив, що в енергетиці сьогодні практично вже газу немає, таким чином вирішуються питання як економічні, так і питання енергетичної залежності, тому саме від кожного з нас залежить прорив в даній галузі.

                                                                                            Тимофій Новік, перший заступник

                                                                                            голови райдержадміністрації

Переглядів: 458 | Додав: osvitaratne | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Годинник
Архів записів
Погода
Друзі сайту
ВІППО _______________________ Міністерство освіти і науки України _______________________ Український центр оцінювання якості освіти _______________________ Львівський регіональний центр оцінювання якості освіти _______________________ Інститут інноваційних технологій і змісту освіти _______________________ Освітній портал ПедПРЕСА
Статистика

Онлайн всьго: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0

Ратнівський відділ освіти © 2024Сайт управляється системою uCoz