Відділ освіти, молоді та спорту Ратнівської РДА
Головна | | Реєстрація | Вхід
 
Неділя, 12.05.2024, 03:26
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Форма входу
Пошук
Календар
«  Вересень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 541
Головна » 2013 » Вересень » 27 » Місцева влада опікується питаннями дошкілля
08:26
Місцева влада опікується питаннями дошкілля

  На зустрічі обговорювались питання дошкільної освіти, соціалізації дітей, їх повноцінної підготовки до навчання у школі, можливості батьків реалізувати своє право на працю. «Діти – це найголовніший скарб нашого суспільства. Я рахую, що першочергове завдання влади – забезпечити реалізацію права кожної дитини на дошкільну освіту», - зазначив Вячеслав Лавренюк.  

  На сьогодні розширення мережі дитячих садків по Україні відбувається за трьома основними напрямками. Це будівництво нових закладів; реконструкція та відновлення роботи об’єктів, які тривалий час не працювали; відкриття груп дошкільної освіти в інших освітніх закладах. Також проведення капітальних ремонтів, модернізація матеріально-технічної бази діючих дитсадків; відкриття груп для дітей, які потребують корекції фізичного або розумового розвитку.

  Мережа дошкільної освіти району складає  дошкільний навчальний заклад селища Ратне, який нараховує 12 вікових груп та 27 навчально-виховних комплексів, в складі яких є дошкільні відділення, в яких виховується 67 груп. Організованою дошкільною освітою охоплено 1790  дітей або 43,8% від загальної кількості дітей віком від 1 до 6 років  та 68,8% - від 3 до 6 років. В сільській місцевості – 41%  та 61,6% , в міській – 53,6 та 84% відповідно.

  Успішно в районі вирішується питання здобуття дошкільної освіти дітьми 5-річного віку. Протягом останніх  років всі діти старшого дошкільного віку  готуються до навчання в школі на базі дошкільного навчального закладу, дошкільних відділень навчально-виховних комплексів та підготовчих груп при школах (винятком є діти з психофізичними вадами). У 2013-2014 навчальному році дошкільну освіту здобувають  816  дітей п’ятирічного віку: 766 дітей – на базі дошкільних навчальних закладах та старших дошкільних груп НВК, 43 дитини – на базі підготовчих груп при ЗОШ, 7 – охоплені соціально-педагогічним патронатом.

  За словами заступника начальника відділу освіти райдержадміністрації Олександра Денисюка, в районі реалізується Програма  «Розвиток  дошкільної  освіти  Ратнівського  району  на  2010-2014  роки» та  заходи на виконання Державної цільової програми розвитку дошкільної освіти на період до 2017 року. Упродовж 2012 року створено 50 додаткових місць для дітей дошкільного віку. Відкрито додаткові дошкільні групи в навчально-виховних комплексах сіл Заліси та Кортеліси та групу короткотривалого перебування дітей в НВК с.Конище. У 2013 році планувалось розпочати добудову  однієї дошкільної групи до приміщення школи в с.Якушів і створення навчально-виховного комплексу. Проблемою залишається, при наявності виготовленої проектної документації, початок добудов дошкільних груп у навчальних закладах сіл Жиричі, Видраниця, Мельники-Річицькі та будівництво дитячого садка в селищі Ратне. В 2014 році передбачається відкриття додаткової групи в селі Прохід та переведення групи в селі Конище з короткотривалого на повний режим перебування дітей.

  Протягом 2013 року відбулось розширення приміщення дошкільного відділення НВК «ЗОШ І-ІІ ступеня-дитячий садок» села Млинове. За рахунок збільшення приміщення на 119 кв.м. збільшилась і наповнюваність груп дитячого садка на 5-7 діток. Також були замінені вікна та двері на енергозберігаючі. Проведені роботи за рахунок коштів місцевого бюджету на суму 10 тис.грн.

  В дошкільному відділені села Замшани на виконання Державної цільової програми розвитку дошкільної освіти на період до 2017 року було реконструйовано систему каналізації, зокрема встановлені нові поля фільтрації, замінено старі труби та насос. Кошти були виділені з обласного бюджету на суму 50 тис. грн.

  На реалізацію цієї ж Програми з обласного бюджету було виділено 40 тис. грн. для купівлі та встановлення твердопаливного котла в дошкільному відділенні села Конище. Здійснено перекриття даху дитячого садочка в селі Прохід. Загальний обсяг виконаних робіт підрядником становив 300 кв.м. На перекриття даху було виділено 99 тис. грн.. з обласного  бюджету. 

  Продожується робота по заміні покрівлі в дитячому садку села Залухів, на що з державного бюджету виділено 360 тис. грн.

  У дитячих садочках району проводяться заходи щодо зміцнення матеріально-технічної та навчальної бази. Для комфортного перебування малюків значну увагу приділяється естетичному оформленню кімнат, максимально наближених до домашніх умов. Забезпечується якісне та раціональне харчування, що є запорукою повноцінного розвитку дітей.

 

Прикріплення: Картинка 1
Переглядів: 489 | Додав: osvitaratne | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Годинник
Архів записів
Погода
Друзі сайту
ВІППО _______________________ Міністерство освіти і науки України _______________________ Український центр оцінювання якості освіти _______________________ Львівський регіональний центр оцінювання якості освіти _______________________ Інститут інноваційних технологій і змісту освіти _______________________ Освітній портал ПедПРЕСА
Статистика

Онлайн всьго: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0

Ратнівський відділ освіти © 2024Сайт управляється системою uCoz