Відділ освіти, молоді та спорту Ратнівської РДА
Головна | | Реєстрація | Вхід
 
П'ятниця, 19.04.2024, 20:17
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Форма входу
Пошук
Календар
«  Березень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 541
Головна » 2018 » Березень » 16 » Районний семінар вчителів біології
07:47
Районний семінар вчителів біології

14 березня 2018 року на базі НВК «ЗОШ І-ІІІ ступеня №1-гімназія ім. В.Газіна» смт Ратне відбувся районний семінар вчителів біології на тему «Формування життєвих компетентностей учнів на уроках біології». Участь у семінарі взяла Мацюк Л.М.,методист відділу природничих дисциплін ВІППО; Ягенська Г.М., Заслужений вчитель України, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри теорії та методики викладання шкільних предметів ВІППО; Ганжа Т.А., завідувач районного методичного кабінету. Із вступним словом до учасників семінару звернулась Ганжа Т.А., яка акцентувала увагу присутніх на формуванні компетентностей учнів відповідно до Концепції реалізації державної політики у сфері освіти «Нова українська школа». Методист РМК Новак Н.П., у своєму виступі відмітила, що основним завданням вчителя біології на сучасному етапі є формування в учнів потреби у неперервній освіті. Презентацію на тему «Життєва компетентність як інтегрована характеристика особистості» представила педагогам Мацюк Л.М., яка наголосила, що формування конкурентноспроможної особистості неможливе без чітких орієнтирів, які повинні обов’язково мати у своїй діяльності педагоги, адже знання мають бути не «мертвим багажем» для учнів, а ключем до розв’язання проблем.

Насиченим, цікавим, багатим на різноманітні інтерактивні форми роботи був майстер-клас Ягенської Галини Василівни на тему «Формування дослідницьких умінь учнів та використання засобів моделювання на уроках біології».

На завершення семінару учасники відзначили, що формування життєвих компетентностей учнів – це складний , цілеспрямований процес.

Адже, недостатньо лише отримувати знання, треба знати їм застосування. Недостатньо тільки хотіти – треба творити (Й.Гете).

Переглядів: 477 | Додав: osvitaratne | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Годинник
Архів записів
Погода
Друзі сайту
ВІППО _______________________ Міністерство освіти і науки України _______________________ Український центр оцінювання якості освіти _______________________ Львівський регіональний центр оцінювання якості освіти _______________________ Інститут інноваційних технологій і змісту освіти _______________________ Освітній портал ПедПРЕСА
Статистика

Онлайн всьго: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Ратнівський відділ освіти © 2024Сайт управляється системою uCoz