Відділ освіти, молоді та спорту Ратнівської РДА
Головна | | Реєстрація | Вхід
 
П'ятниця, 03.05.2024, 03:56
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Форма входу
Пошук
Календар
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 541
Головна » 2013 » Листопад » 29 » Сухомлинський у діалозі з сучасністю
16:12
Сухомлинський у діалозі з сучасністю

Василь Олександрович Сухомлинський  — талановитий, творчий, багатогранний педагог-новатор,  великий  працелюб. У його доробку   твори, що видавалися 32-ма мовами світу, а з  його педагогічними інноваціями знайомі у всіх прогресивних країнах.  Підсумком   багаторічної роботи Василя Олександровича є книга "Серце віддаю дітям". Вдумаймося в  назву книги. Серце… Воно буває добрим і злим, холодним і теплим. Але якщо людина віддає його, то віддає життя.

Актуальність  поглядів  Василя Сухомлинського про роль книги і слова у вихованні дітей, нерозривної єдності природи і дитини, ролі сім’ї у вихованні, виховання  патріотизму і громадських обов’язків  у наш час обговорювали 29 листопада 2013 року директори навчально-виховних закладів освіти району на семінарі в НВК села Щедрогір.

Семінар відкрив начальник відділу освіти, Валентин Андросюк, висловом В.Сухомлинського: «Учитель — перший і головний світоч в інтелектуальному житті школяра; він пробуджує в дитини жадобу знань, повагу до науки, культури, освіти»

Завідувачка районним методичним кабінетом, Тетяна Ганжа, розкрила тему семінару «Василь Сухомлинський у діалозі з сучасністю». Адже більшість із оригінально і нестандартно розроблених В.О.Сухомлинським педагогічних проблем не лише не втратили своєї значущості, а, навпаки, ще чекають на реалізацію у майбутньому.

Цікаво та змістовно провела презентацію навчального закладу, директор, Світлана Мельник, запросивши гостей відвідати панораму відкритих уроків:

-                           урок української літератури «Я ніколи в житті не належав собі», позакласне читання за повістю Івана Цюпи «Василь Сухомлинський (Добротворець)», 9 клас(вч. Василь Марчук);

-                           урок читання В. Сухомлинський «Як Павлик списав у Зіни задачу». «Найкраща лінійка», 4 клас (вч Алла Нінічук).

Учасники семінару ознайомились з презентацією творчої спадщини видатного українського педагога В.О.Сухомлинського. Зачарувала присутніх театралізація художніх творів – мініатюр Василя Сухомлинського, яку підготували гуртківці шкільного драматичного гуртка (вч. Тетяна Омелянчук).

Підсумки семінару підвів Валентин Андросюк. Він обговорив не лише освітні проблеми, які піднімав Василь Сухомлинський, а й бачення розвитку освіти України у складі Європейського Союзу. 

Переглядів: 646 | Додав: osvitaratne | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Годинник
Архів записів
Погода
Друзі сайту
ВІППО _______________________ Міністерство освіти і науки України _______________________ Український центр оцінювання якості освіти _______________________ Львівський регіональний центр оцінювання якості освіти _______________________ Інститут інноваційних технологій і змісту освіти _______________________ Освітній портал ПедПРЕСА
Статистика

Онлайн всьго: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Ратнівський відділ освіти © 2024Сайт управляється системою uCoz