Відділ освіти, молоді та спорту Ратнівської РДА
Головна | | Реєстрація | Вхід
 
Четвер, 02.05.2024, 23:03
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Форма входу
Пошук
Календар
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 541
Головна » 2013 » Листопад » 15 » Участь громади в управлінні державою - запорука побудови громадянського суспільства
09:10
Участь громади в управлінні державою - запорука побудови громадянського суспільства

 Члени Громадської ради та запрошені розглянули питання виконання Програми економічного і соціального розвитку району на 2013 рік за 9 місяців 2013 року, про що інформувавЄвген Савлук, начальник відділу економічного розвитку, торгівлі, інфраструктури та туризму райдержадміністрації. В контексті цього питання Вячеслав Лавренюк зупинився на проблемі облаштування доріг. Наголосив, що вже ведеться ремонт дороги сполученням Лучичі-Почапи, стан якої погіршився у зв’язку з перевезенням матеріалів для будівництва водоскидної споруди Білоозерської водоживильної системи Дніпро-Бузького каналу в селі Почапи. Висловив сподівання, що після реформування системи управління дорожньої галузі, що має на меті передачу доріг у підпорядкування органам виконавчої влади, ситуація зі станом доріг зміниться на краще.

  На Громадській раді обговорено питання постачання скрапленого газу у район, нестача та нерегулярність підвезення якого, виникла у зв’язку з відсутністю тендерних аукціонів на постачання балонів.

  Під час розмови очільник району акцентував увагу на питаннях реалізації в районі соціальних ініціатив Президента України щодо модернізації медичної галузі, роботи медичних закладів, створенні нових амбулаторій в селах Гірники та Замшани, розвитку освіти, розширення мережі дошкільних закладів, зокрема будівництва дитячого садка в селищі Ратне.

 Начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Микола Бебес виніс на розгляд членів Громадської ради питання  про стан виконання та реалізації Комплексної регіональної програми «План дій з реалізації Конвенції ООН про права інвалідів та соціальний захист осіб з обмеженими фізичними можливостями на 2013 – 2020 роки» в районі. Микола Федорович наголосив, що у розробці Програми брали участь всі громадські організації, які опікуються питаннями осіб з обмеженими можливостями. У реалізації Програми беруть участь структурні підрозділи райдержадміністрації, інші державні установи, організації. Управління соціального захисту населення  проводить  зустрічі, «круглі столи» за участю громадських організацій інвалідів для розгляду проблемних питань соціальної спрямованості. Надає матеріальну допомогу інвалідам. Зокрема, протягом 2013 року 67 особам надано допомогу в розмірі майже 35,5 тис. грн, з них 47 осіб отримало допомогу з районного бюджету. При Ратнівській центральній  районній лікарні відкрито три кімнати для соціальної реабілітації дітей-інвалідів. На сьогоднішній день створюється «сенсорна» кімната, яка оснащується спеціальним обладнанням. Проведений моніторинг доступності для осіб з обмеженими можливостями об’єктів архітектури, транспортної та інформаційної інфраструктури усіх форм власності, за результатами якого 137 об’єктів відповідає вимогам. Здійснено комплексне маркування для інвалідів в управлінні соціального захисту населення, пенсійному фонді та районній лікарні. Микола Бебес звернув увагу на сприяння інвалідам у працевлаштуванні, створенні робочих місць та дотримання законодавства роботодавцями. Зауважив, що завдяки новим соціальним ініціативам Президента України, повністю забезпечено технічними засобами осіб з обмеженими можливостями, які цього потребували.

  Голова районного осередку Волинської обласної організації Всеукраїнської організації інвалідів «Союз організацій інвалідів України» Валентина Коротинська наголосила на питанні відзначення Міжнародного дня інвалідів, внесла пропозицію передплатити часопис «Благовіст» для осіб з обмеженими можливостями, подякувала представникам влади за роботу та підтримку у сфері соціального захисту інвалідів.

  Про заходи щодо вшанування Дня пам’яті жертв голодомору проінформувала начальник відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Людмила Мазурик.

  Голова районної організації Української спілки ветеранів Афганістану Сергій Філіпчук підняв питання забезпечення земельними ділянками воїнів-афганців та вніс пропозицію на наступне засідання Громадської ради запросити Ратнівського селищного голову Володимира Кулика, що й було підтримано присутніми. 

  Підбиваючи підсумки  засідання Вячеслав Лавренюк звернувся до членів Громадської ради: «Подальше становлення громадянського суспільства на засадах безпосередньої, представницької демократії, широкого впровадження її форм, самоорганізaція громадян та реалізація ними свого права на участь в управлінні державою, здійснення громадського контролю за діяльністю органів виконавчої влади є запорукою побудови громадянського суспільства на чому неодноразово наголошує Президент України Віктор Янукович». 

 

Прикріплення: Картинка 1
Переглядів: 471 | Додав: osvitaratne | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Годинник
Архів записів
Погода
Друзі сайту
ВІППО _______________________ Міністерство освіти і науки України _______________________ Український центр оцінювання якості освіти _______________________ Львівський регіональний центр оцінювання якості освіти _______________________ Інститут інноваційних технологій і змісту освіти _______________________ Освітній портал ПедПРЕСА
Статистика

Онлайн всьго: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Ратнівський відділ освіти © 2024Сайт управляється системою uCoz