Відділ освіти, молоді та спорту Ратнівської РДА
Головна | | Реєстрація | Вхід
 
Четвер, 02.05.2024, 23:41
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Форма входу
Пошук
Календар
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 541
Головна » 2013 » Листопад » 21 » Здорові та фізично розвинені діти - запорука майбутнього України
08:58
Здорові та фізично розвинені діти - запорука майбутнього України

  Голова райдержадміністрації Вячеслав Лавренюк відвідав дитячо-юнацьку спортивну школу, яка входить до системи позашкільної освіти.

  Поспілкувався з директором школи Олегом Повхом. Керівник закладу розповів про організацію роботи. Всього створено 28 груп, в яких діти різного віку займаються футболом, баскетболом, волейболом, легкою атлетикою, вільною боротьбою, дзюдо. Спортшколу відвідує 491 юний спортсмен. Найпопулярніший вид спорту – футбол, яким займаються 224 дитини, волейболом охоплені 140 дітлахів, в тому числі 65 дівчат. Навчання проводять 16 тренерів, з яких 7 – в смт Ратне, 2 – в смт Заболоття, 2- в с. Здомишель, по одному в селах Щедрогір, Заброди, Самари, Тур та Річиця. 

  Розпитав голова райдержадміністрації про виховний процес, про досягнення вихованців школи, оглянув борцовські, тренажерні зали, душові кімнати. Побував голова в спортзалі, в якому якраз займалися діти. До речі, в минулому році тут повністю замінили підлогу.

  Олег Володимирович розповів і про потреби позашкільного закладу. Зокрема, ремонту потребують вбиральні, душові. Очільник району порадив спершу виготовити проектну документацію.

  Вячеслав Лавренюк відмітив, що Президент України наголошує на необхідності залучення дітей до занять спортом та розвитку дитячого спорту в державі. Саме на це і спрямовані соціальні ініціативи Президента «Діти — майбутнє України», направлені на популяризацію здорового способу життя серед дітей і молоді. «Нам дітей треба витягнути з вулиці у спортивні заклади, в мистецькі заклади», - сказав Глава держави.

  Всебічний розвиток підростаючого покоління українських дітей, залучення їх до заняття спортом та популяризація здорового способу життя — пріоритетне завдання державної влади.

  Зокрема, урядом прийнято Загальнодержавну соціальну програму розвитку фізичної культури і спорту на 2013-2017 роки, яка буде сприяти оновленню спортивної інфраструктури в Україні та залученню молоді до масового спорту. Програмою передбачено будівництво 50 басейнів, 2500 спортивних майданчиків, зведення в кожній області універсального спортивного комплексу.

  Сьогодні у всіх регіонах України працює 1680 дитячо-юнацьких спортивних шкіл, в яких відкрито 6215 відділень з 87 олімпійських та неолімпійських видів спорту. До навчально-тренувальної роботи в них залучено понад 720 тисяч осіб у віці від 6 до 18 років. Навчально-тренувальний процес в ДЮСШ здійснюють 21600 тренерів, майже 40% яких мають тренерську кваліфікаційну категорію.

  Формування здорового способу життя є важливою складовою молодіжної та соціальної політики держави, адже здорові та фізично розвинені діти - запорука майбутнього України.

 


Прикріплення: Картинка 1
Переглядів: 506 | Додав: osvitaratne | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Годинник
Архів записів
Погода
Друзі сайту
ВІППО _______________________ Міністерство освіти і науки України _______________________ Український центр оцінювання якості освіти _______________________ Львівський регіональний центр оцінювання якості освіти _______________________ Інститут інноваційних технологій і змісту освіти _______________________ Освітній портал ПедПРЕСА
Статистика

Онлайн всьго: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Ратнівський відділ освіти © 2024Сайт управляється системою uCoz