Відділ освіти, молоді та спорту Ратнівської РДА
Головна | | Реєстрація | Вхід
 
Субота, 04.05.2024, 00:13
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 541
Головна » 2014 » Квітень » 25 » Зустріч з Степаном Філіпчуком
08:27
Зустріч з Степаном Філіпчуком

      В житті кожної людини бувають події, які залиша­ються в пам'яті на все життя. Зустріч 23 квітня 2014 року з Степаном Філіпчуком,   науковцем, винахідником, членом Національної спілки журналістів України, нині працюючим інженером інституту теоретичної фізики ім. М. М. Боголюбова НАН України (м. Київ), великим патріотом, можна сміливо назвати подарунком для всіх її учасників. Адже де ще можна поспілкуватися з автором  60 патентів в 30 галузях народного господарства, особистістю, яка зробила величезний внесок у розвиток науки, техніки і культури не лише нашої країни, але й цілого світу. Окрім того його варто вважати честю і гордістю Ратнівського краю так, як саме тут, на хуторі Загаття, що поблизу Лучичів народився і виріс славетний син своєї держави; сюди постійно лине його серце і душа.

Знайомство з Степаном Павловичем  відбулося в НВК «ЗОШ І-ІІІ ступеня №1 – гімназія» смт Ратне. Напевно винахідник недарма вибрав місце для зустрічі, адже він був одним з перших випускників цієї школи (1952 р.), і саме з нашими учнями він і хотів поділитися своїм неосяжним життєвим  досвідом.  Гостинно зустріла почесного гостя Власюк К. П. директор школи. Вручила коровай та подякувала за приїзд Степану Павловичу голова Ратнівської райдержадміністрації Цепух Л. Г., яка підмітила, що всі ми повинні гордитися тим, що є земляками такої великої людини, яка підкорила увесь світ своїми винаходами, привітав начальник відділу освіти Андросюк В.С..

Учні НВК заздалегідь підготувалися до зустрічі з такою видатною людиною і підготували невеликий концерт, який розпочався з пісні «Гей Волинь», слова якої написані самими Степаном Філіпчуком. Потім всі присутні помандрували життєвими стежинами винахідника, які пізніше привели його до вершин науки і техніки.

А в кінці учні прочитали вірші винуватця свята, які показали, що все своє життя він присвятив людям та Україні.

А далі Степан Павлович поділився з усіма присутніми своїми секретами успіху та молодості, адже в свої 82 роки він залишається активною ціле направленою людиною, яка готова працювати на благо країни до останнього подиху і яка не боїться показувати свою громадську позицію і готова вчити молодь іти до своєї мети та досягати успіху.

Переглядів: 655 | Додав: osvitaratne | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Годинник
Архів записів
Погода
Друзі сайту
ВІППО _______________________ Міністерство освіти і науки України _______________________ Український центр оцінювання якості освіти _______________________ Львівський регіональний центр оцінювання якості освіти _______________________ Інститут інноваційних технологій і змісту освіти _______________________ Освітній портал ПедПРЕСА
Статистика

Онлайн всьго: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Ратнівський відділ освіти © 2024Сайт управляється системою uCoz