Відділ освіти, молоді та спорту Ратнівської РДА
Головна | | Реєстрація | Вхід
 
Понеділок, 06.05.2024, 02:12
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Форма входу
Пошук
Календар
«  Жовтень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 541
Головна » 2013 » Жовтень » 23 » Міжнародна співпраця в рамках реалізації Програми розвитку ООН та ЄС «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду»
15:20
Міжнародна співпраця в рамках реалізації Програми розвитку ООН та ЄС «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду»

   Громадська організація "Діброва" активно бореться з викликами сьогодення та дійсно є згуртованим об’єднанням, яке має неоціненний досвід. На таких небайдужих та активних громадян варто рівнятися, у них є чому повчитися.

  У 2008 році Ратнівський район було відібрано для участі у Спільному проекті Програма розвитку ООН та ЄС «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду». У самому районі відібрано сільські ради, де активно почали проводити соціальну мобілізацію – створювати громадські організації. Саме громади, шляхом голосування, вирішували перелік проблем, які слід вирішити для покращення добробуту.

  Протягом 2008-2010 рр. було проведено тренінгові навчання за темами: «Ефективне управління організацією громади», «Спільне планування», «Написання мікропроектної пропозиції», «Впровадження проекту», «Проведення тендерів», «Фінансовий тренінг», «Моніторинг та громадський аудит», «Утримання об’єкту громади» та «Сталий розвиток громади».

  Громадські організації за підтримки сільських голів та влади району почали реалізовувати мікропроектні пропозиції. Було створено умови для продуктивної діяльності: виділено необхідні кошти, передано передовий досвід.

  Оскільки Річицька громадська організація активно працювала з перших днів, їй було надано можливість реалізувати ще один мікропропроект у рамках першої фази. Всього здійснено робіт на суму 332,5 тис. грн. Було впроваджено енергозберігаючі технології в школі села Мельники-Річицькі.

  Нині завершується ІІ фаза проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду», в рамках якої реалізовано мікропроект «Покращення надання медичних послуг населенню шляхом проведення поточного ремонту приміщення ФАПу села Мельники-Річицькі» вартістю 99,7 тис.грн.

  Проте громадська організація навчилася не тільки використовувати ресурси, які надали у розпорядження, а й знає як самотужки виявити та вирішити проблему. У 2013 році у Мельниках-Річицьких почали створювати парк відпочинку, це буде своєрідний осередок дозвілля та спілкування.

  Голова сільської ради активно працює над реалізацію та розробкою інших проектів. Василь Мажула зазначає: «Покращення добробуту населення, зміцнення взаємозв’язків влади та громадян – це здобутки за час реалізації проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду». Я переконаний, що це тільки початок, адже наші досягнення та досвід – вкладення, які будуть приносити дивіденди ще багато років».

  Вячеслав Лавренюк зазначив, що важливим напрямком роботи району є міжнародна та міжрегіональна співпраця, відтак влада має докласти всіх зусиль для пошуку оптимальних механізмів розвитку цієї взаємодії, на цьому і наголошує Президент України Віктор Янукович. Побажав успіхів громаді та її лідерам у подальшій роботі, досягнення позитивних змін.

Довідково:

  Перша фаза Проекту тривала з 2007 по 2011 роки. Друга фаза розпочалася у червні 2011 року й триває. 

  Населення активно включилося в проектну роботу для покращення власних умов проживання.

  Під час першої фази втілили в життя свої ініціативи 5 громад. А саме такі громадські організації − «Промінь» (с. Заброди), «Діброва» (с. Річиця), «Сонечко» (с. Велимче), «Світанок» (смт Заболоття), «Прип’ять» (с. Щедрогір), якими було реалізовано 7 мікропроектів, загальною вартістю понад 1 млн. грн.

  У другій фазі беруть участь 6 громадських організацій району (залучено чотири нових: «Політ мрії» (с. Заліси), «Дивосвіт» (с. Тур), «Берегиня» (с. Видраниця), «Турія» (с. Датинь) та дві громади – Забродівська та Річицька, які брали участь у першій фазі. Під час фази реалізуються 6 мікропроектів у сферах: енергозбереження та енергоощадні технології; охорона здоров’я.

  За час діяльності Проекту в районі покращено умови проживання для 9 громад, які спільно визначили пріоритети розвитку своїх територій, спільно планують та реалізовують заходи для його забезпечення.

 

Прикріплення: Картинка 1
Переглядів: 559 | Додав: osvitaratne | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Годинник
Архів записів
Погода
Друзі сайту
ВІППО _______________________ Міністерство освіти і науки України _______________________ Український центр оцінювання якості освіти _______________________ Львівський регіональний центр оцінювання якості освіти _______________________ Інститут інноваційних технологій і змісту освіти _______________________ Освітній портал ПедПРЕСА
Статистика

Онлайн всьго: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Ратнівський відділ освіти © 2024Сайт управляється системою uCoz