Відділ освіти, молоді та спорту Ратнівської РДА
Головна | | Реєстрація | Вхід
 
Понеділок, 06.05.2024, 10:01
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Форма входу
Пошук
Календар
«  Жовтень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 541
Головна » 2013 » Жовтень » 29 » Соціальний захист ветеранів війни - один з основних пріоритетів державної політики
11:20
Соціальний захист ветеранів війни - один з основних пріоритетів державної політики

Сьогодні в Україні вже в котрий раз відзначають свято нескорених, уславлених героїчними подвигами під час захисту України у роки Великої Вітчизняної війни, учасників бойових дій, партизанів - День визволення України від фашистських загарбників.

  З нагоди 69-ї річниці цього свята голова райдержадміністрації Вячеслав Лавренюк відвідав та привітав учасників бойових дій у Великій Вітчизняній війні - Матвєєва Петра Івановича та Лукашика Івана Йосиповича.

  Разом з головою райдержадміністрації вшанували ветеранів голова районної ради Микола Макарук, начальник управління соціального захисту населення Микола Бебес, голова ради ветеранів Марія Костарєва.

  Зустрілися з учасником бойових дій Петром Івановичем Матвєєвим, який проживає в селищі Ратне та у свої 88 років ще господарює. Голова райдержадміністрації та гості привітали ветерана зі святом, вручили подарунок та побажали здоров’я, добра, миру, спокою в оселі. Поцікавилися здоров’ям ветерана, чи є унього доглядальники, пообіцяли допомогу у разі необхідності.

  Провідали учасника бойових дій, партизана Лукашика Івана Йосиповича, який зараз лікується у терапевтичному відділенні центральної районної лікарні. В цьому відділенні, а також в неврологічному та хірургічному, для ветеранів відкриті палати з покращеними умовами перебування, окрім того вони отримують  покращене харчування. Забезпечене  необхідне безкоштовне стаціонарне та амбулаторне лікування.  В разі необхідності ветерани Великої Вітчизняної війни забезпечуються безкоштовними путівками на лікування у Волинський обласний госпіталь для інвалідів війни. Голова райдержадміністрації Вячеслав Лавренюк, голова районної ради Микола Макарук та голова ради ветеранів Марія Костарєва привітали ветерана, який у вересні наступного року буде святкувати 90-річний ювілей, та вручили подарунки.

  «Органи влади як на центральному, так і місцевому рівні мають дбати про підвищення рівня життя українських ветеранів, вирішувати всі питання, пов’язані з покращенням житлових і побутових умов, забезпеченням ветеранів висококваліфікованою медичною допомогою. Соціальний захист ветеранів війни залишається одним з основних пріоритетів державної політики. Саме на цьому наголошує Президент України Віктор Янукович» - зазначає Вячеслав Лавренюк.

  За останні роки суттєво покращився соціальний та медичний захист ветеранів Великої Вітчизняної війни. Підвищено середній розмір пенсії учасникам війни, зросла грошова допомога ветеранам війни до Дня Перемоги, учасникам бойових дій, яким виповнилося 85 років і більше проводиться відшкодування пільг на житлово-комунальні послуги, крім шпиталів для ветеранів війни, створено відповідні палати для ветеранів практично в усіх лікарнях нашої країни.

  В Волинській області 46,1 тис. ветеранів війни. Щомісячно майже 33 тисячі ветеранів війни  користуються пільгою на оплату вартості житлово-комунальних послуг. З початку року організаціям – надавачам послуг спрямовано з державного бюджету 66,2 млн грн, в тому числі 12,2 млн на погашення заборгованості 2012 року.

  На оздоровлення ветеранів війни у 2013 році передбачено 1,9 млн грн. Станом на 1 жовтня 2013 року профінансовано 1,2 млн грн.

  На санаторно-курортне оздоровлення ветеранів та інвалідів війни з обласного бюджету виділено 250 тис. грн. З початку року придбано 55 путівок на суму 226,8 тис. грн.

 

Прикріплення: Картинка 1
Переглядів: 428 | Додав: osvitaratne | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Годинник
Архів записів
Погода
Друзі сайту
ВІППО _______________________ Міністерство освіти і науки України _______________________ Український центр оцінювання якості освіти _______________________ Львівський регіональний центр оцінювання якості освіти _______________________ Інститут інноваційних технологій і змісту освіти _______________________ Освітній портал ПедПРЕСА
Статистика

Онлайн всьго: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Ратнівський відділ освіти © 2024Сайт управляється системою uCoz