Відділ освіти, молоді та спорту Ратнівської РДА
Головна | | Реєстрація | Вхід
 
Понеділок, 06.05.2024, 11:11
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Форма входу
Пошук
Календар
«  Жовтень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 541
Головна » 2013 » Жовтень » 24 » Україно-Швейцарська співпраця максимально наближує Ратнівщину до європейського рівня
11:52
Україно-Швейцарська співпраця максимально наближує Ратнівщину до європейського рівня

 Голова райдержадміністрації Вячеслав Лавренюк, заступник головного лікаря з питань материнства та охорони дитинства Галина Кліщевська, завідуючий пологовим відділенням Анатолій Омелянчук, голова районної організації Партії Регіонів Валентина Краглик та працівники пологового відділення зустрілись за круглим столом в Ратнівській районній центральній лікарні. «Міжнародна співпраця в рамках реалізації Україно-Швейцарської проекту «Здоров’я матері та дитини» - було ключовим питанням для обговорення. 

  Завідуючий пологовим відділенням Анатолій Омелянчук повідомив, що Ратнівська центральна районна лікарня є партнером в реалізації Україно-швейцарської проекту «Здоров’я матері та дитини» з 2005 року. За цей період було реалізовано багато успішних ініціатив.

  Діяльність Проекту була спрямована на надання перинатальної допомоги, впровадження сучасних підходів до надання послуг, використання інформаційно-комунікаційних технологій.

  Завдяки співпраці вдалося покращити якість медичних послуг для матерів та дітей.  Вагітні жінки та члени їх сімей мають змогу відвідувати школу відповідального батьківства, де лікарі акушер-гінекологи інформують та навчають майбутніх батьків про перебіг вагітності, народження дитини, післяпологовий період.

  Запроваджені партнерські пологи. На сьогодні їх рівень становить 98%.

  Із реалізацією Проекту повністю змінились правила роботи пологового відділення. Так, спершу введено цілодобове чергування акушер-гінекологів, трохи згодом - цілодобове чергування операційних медичних сестер.

  Сумісно з швейцарським проектом організовано можливість цілодобового консультування стану вагітних як в Україні, так і в Європі через всесвітню мережу Інтернет, завдяки чому проходять навчання і лікарі.

  Район був «піонером» по введенню перинатального реєстру вагітних і породіль. Перинатальний реєстр включає в себе збір, обробку та аналіз даних про вагітних, породіль і новонароджених задля покращан­ня перинатальної допомоги. У базі реєструються всі візити вагітної жінки, результати всіх лабораторних обстежень, дані анамнезу, перебіг пологів і стан новонародженого. За кошти Проекту придбано комп’ютер в жіночу консультацію.

  Зараз реалізується нова фаза Проекту, присвячена поширенню досвіду та досягнень попередніх фаз у всіх районах Волинської області. Тож наші лікарі постійно діляться досвідом з колегами інших районів.

  Приємно відмітити, що на запитання голови райдержадміністрації щодо кадрового забезпечення Анатолій Омелянчук відповів, що кількість лікарських кадрів є стабільною і достатньою, поступово зростає їх кваліфікаційний рівень. За останній час три акушер-гінекологи оволоділи навичками ультразвукового дослідження. 

  Присутні лікарі також обговорили питання реформування медицини, зокрема, на третинному рівні – будівництво перинатального центру. Адже, належний рівень надання медичної допомоги недоношеним новонародженим є одним з важливих показників безпечних пологів. Вячеслав Лавренюк зазначив, що охорона материнства і дитинства є пріоритетним напрямком держави та висловив надію, що з будівництвом обласного перинатального центру, яке планують завершити у 2014 році, ця проблема буде менш відчутною.

  Вячеслав Володимирович оглянув пологове відділення, зокрема, палати інтенсивної терапії, забезпечені сучасною медичною апаратурою для новонароджених, які народились недоношеними або з певною вродженою патологією (апарат для штучної вентиляції легень, інкубатор, лампа для фізіотерапії, пульсоксиметр, глюкометр, які були придбані в рамках реалізації Проекту). Оглянув комфортні палати відділення, в яких перебувають матері з новонародженими дітками. Також поспілкувались з породіллями, які високо оцінюють якість надання медичних послуг.

  Вячеслав Лавренюк подякував за роботу працівникам пологового відділення та побажав успіхів у подальшій співпраці з іноземцями. «Ми повинні будувати Європу у себе, в країні, саме на цьому наголошує Президент України Віктор Янукович. Україно-Швейцарська співпраця максимально наближує Ратнівщину до європейського рівня", - резюмував Вячеслав Володимирович.

 

Прикріплення: Картинка 1
Переглядів: 448 | Додав: osvitaratne | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Годинник
Архів записів
Погода
Друзі сайту
ВІППО _______________________ Міністерство освіти і науки України _______________________ Український центр оцінювання якості освіти _______________________ Львівський регіональний центр оцінювання якості освіти _______________________ Інститут інноваційних технологій і змісту освіти _______________________ Освітній портал ПедПРЕСА
Статистика

Онлайн всьго: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Ратнівський відділ освіти © 2024Сайт управляється системою uCoz